04.08.2013

Evermore ( Nemuritorii , Volum I ) - Alyson Noel - Recenzie






Descriere
1 New York Times Bestseller! Prima carte din extraordinara serie a lui Alyson Noël... De când un teribil accident a curmat vieţile membrilor familiei ei, Ever poate vedea aure, auzi gândurile oamenilor şi afla întreaga poveste a unui om doar printr-o simplă atingere. Încercând cu disperare să îşi înăbuşe abilităţile şi să evite contactul cu oamenii, ea ajunge să fie văzută ca o ciudată la şcoală... dar totul se schimbă în momentul în care îl întâlneşte pe Damen. Damen Auguste este splendid, exotic şi bogat. Este singurul care poate face să amuţească toate sunetele din capul ei, ţesând o magie atât de intensă încât îi citeşte direct în suflet. Pe măsură ce Ever este atrasă din ce în ce mai adânc în lumea lui plină de mistere şi secrete, ea constată că întrebările sunt mai multe decât răspunsurile. Ea nu ştie cine e el cu adevărat... sau ce e el cu adevărat. Singura ei certitudine e faptul că s-a îndrăgostit de el fără speranţă.

PARERE PERSONALA
Ever avea tot ce putea sa isi doreasca o adolescente, era populara, era majoreta, avea o familie minunata si un iubit superb, dar totul s-a spulberat intr-o fractiune de secunda cand tatal ei a incercat sa ocoleasca o caprioara aflata pe mijlocul soselei. Ever a fost singura supravietuitoare, restul familiei sfarsind in teribilul accident.
Cand s-a trezit in spital, Ever a constatat ca toata lumea era inconjurata de o aura si ca le putea citi gandurile. Ea a considerat ca aceasta era pedeapsa ei pentru faptul ca a supravietuit.
In capul ei sunau gandurile tuturor colegilor, prietenilor profesorilor, chiar si a matusii sale care avea grija de ea.
Tatul a fost un cosmar pentru tanara Ever pena in momentul in care l-a intalnit pe Damen, un baiat ciudat care era ca un scut oprind gandurile tuturor.
Ea se indragosteste de Damen pana peste cap, totusi neputand sa nu observe compotamentul sau cidat care se va dovedi ca se datoreaza faptului ca el era nemuritor.
Pot sa spun ca desi subiectul pare destul de banal si asemanator cu al altor carti, pe mine m-a atras si m-a facut sa nu las cartea jos.
Acctiunea nu este atat de previzibila, tinandu-te in suspans cam pe tot parcursul romanului, astept cu nerabdare sa fac rost de volumul doi al acestei serii.

CITATE
"Cum sa ma descurc cu o idila cand atingerea e atat de greu de suportat? Cum sa ma implic intr-o relatie cand stiu tot ce gandeste partenerul meu? Neavand niciodata sansa sa urmaresc, sa disec si sa ghicesc intelesul secret a tot ceea ce face si zice?"
"Daca am crezut ca vocea sa e superba in felul in care ma inclesteaza in tacerea ei, daca am crezut ca atingerea sa este incredibila in felul in care imi aduce la viata pielea, ei bine, felul in care saruta este nepamantean."
"Cum se face ca el pare mereu ca stie ce gandesc cand eu nu-i pot citi nici macar un pic mintea? Si cum, in doar saptesprezece ani, si-a facut timp sa locuiasca in toate acele locuri exotice, sa se priceapa de minune la pictat, fotbal, surfing, gatit, literatura, istoria lumii? Si care-i faza cu felul in care se misca atat de rapid, ca pur si simplu se incetoseaza?"
  Nota 4/5

6 comentarii:

Bianca spunea...

îm, pare drăguţă :).
Credeam că după accident ea va fi în comă în sufletul ei se va plimba de colo-colo :D. Parcă am văzut un film de genul acesta :).
În orice caz, cred că e o lectură uşoară şi plăcută :).

Ralu spunea...

Îmi place subiectul acestei cărți! Pare drăguță și ușor de citit. ^^

PS: Sunt follower-ul nr. 99, îți țin pumnii până la 100. :>

Oana spunea...

Drăguță recenzie :)
Felicitări pentru (aproape) 100 followeri!

Madalina spunea...

Multumim !

AliceNeko spunea...

Dragut, mi-ar placea sa o citesc.

Anonim spunea...

americanii au ceva cu accidentele de masina in care mor parintii tinerilor:), majoritatea cartilor pentru adolscenti contin acest aspect